Beurre blanc met zeewier
4 porties
20 min.
Beurre Blanc met zeewier is een variatie op de klassieke saus uit de Franse keuken. Je maakt de saus van boter en azijn of witte wijn met smaakmaker. Beurre blanc met zeewier kun je bij elk gerecht serveren en smaakt natuurlijk extra lekker bij gerechten met vis.
Serveer de saus ook bij kabeljauw of andere vis.
Ingrediënten
- 2 Soeplepels gedroogd zeewier naar keuze (o 60 g vers, in stukjes gesneden)
- 1 dl Witte wijn
- 50 g Sjalotjes
- 1 el Kookroom (of creme fraiche)
- 150 g boter
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze
- Maak de sjalotten schoon en snij in stukjes.
- Doe zeewier, sjalotten en wijn in een pan.
- Inkoken tot er bijna geen vocht meer is.
- Voeg de room toe en kook 3 a 4 minuten (de saus wordt iets dikker)
- Verwijder van het vuur en roer de boter erdoor met een garde.
- Eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.