Pasta met zalm en kombu
2 porties
30 min.
Een romig pasta gerecht met tagliatelle, gerookte zalm, kombu zeewier en lente-uitjes.
Ingrediënten
- 160 g Pasta (algen pasta geeft een nog rijkere smaak)
- ½ stuk(s) Ui
- 2 Lente-uitjes
- 200 g Zalm
- 2 el Olie
- 5 g Algaran Kombu gewassen en fijngehakt, of Kombu zeewierpoeder
- 150 ml Room
- Zout, peper en paprika poeder naar smaak
- Peterselie
- Basilicum
Werkwijze
- Snij uitjes, lente-ui, kombu en basilicum fijn en meng met een lepel olie.
- Plaats een pan op laag vuur met een lepel olie en verhit tot de olie heet is
- Voeg het uienmengsel toe en kook ongeveer 10 minuten op een zeer laag vuur.
- Voeg de zalm toe.
- Verwarm gedurende 10 minuten. Roer af en toe door.
- Breng ondertussen een middelgrote pan water aan de kook, voeg zout en pasta toe. Doe een theelepel olie in het water zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
- Voeg de room toe aan de zalm en roer goed door.
- Meng met de tagliatelle en direct serveren.