Hartige muffin
6 porties
30 min. + 25 min.
Een hartige muffin met zeewier. Lekker bij een kop soep. Of om zo op te eten.
In dit recept wordt combinatie van gedroogde wieren gebruikt. Je kunt een kant-en-klare mix kopen (3-wieren mix van Porto Muinos, of de mix van Zeewaar). Je kunt naar smaak ook individuele wieren of een andere combinatie gebruiken natuurlijk.
Ingrediënten
- 150 g Zelfrijzend bakmeel
- 75 g zelfrijzend volkorenmeel
- 3 g zeewier mix
- 20 g (Chinese) bieslook in stukjes
- 70 g Kaas (belegen en geraspt)
- 60 g Feta kaas
- Snufje (Zee) zout
- Gemalen peper naar smaak
- 100 g Gesmolten boter
- 2 Eieren
- 165 ml Melk
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Zeef en meng de bloem
- Voeg de zeewiervlokken, bieslook, kaas en feta toe
- Breng op smaak met peper en zout en meng de ingrediënten goed door elkaar
- Meng de gesmolten boter, melk en de losgeslagen eieren
- Meng voorzichtig de natte en droge mengsels tot een dikke consistentie. Voorzichtig te werk gaan anders worden de muffins taai.
- Verdeel over ingevette muffin vormen
- Bak 20-25 minuten
- Laat op een rooster afkoelen
- Serveer warm.