Pasta met zalm en kombu

2 porties

30 min.

Een romig pasta gerecht met tagliatelle, gerookte zalm, kombu zeewier en lente-uitjes.

Ingrediënten

  • 160 g Pasta (algen pasta geeft een nog rijkere smaak)
  • ½ stuk(s) Ui
  • 2 Lente-uitjes
  • 200 g Zalm
  • 2 el Olie
  • 5 g Algaran Kombu gewassen en fijngehakt, of Kombu zeewierpoeder
  • 150 ml Room
  • Zout, peper en paprika poeder naar smaak
  • Peterselie
  • Basilicum

Werkwijze

  1. Snij uitjes, lente-ui, kombu en basilicum fijn en meng met een lepel olie.
  2. Plaats een pan op laag vuur met een lepel olie en verhit tot de olie heet is
  3. Voeg het uienmengsel toe en kook ongeveer 10 minuten op een zeer laag vuur.
  4. Voeg de zalm toe.
  5. Verwarm gedurende 10 minuten. Roer af en toe door.
  6. Breng ondertussen een middelgrote pan water aan de kook, voeg zout en pasta toe. Doe een theelepel olie in het water zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
  8. Voeg de room toe aan de zalm en roer goed door.
  9. Meng met de tagliatelle en direct serveren.
Scroll naar boven