Komkommer aspic van agar
4 porties
30 min. + 2 u.
Frisse aspic van komkommer met agar waardoor de aspic ook geschikt is voor mensen die liever geen dierlijke producten (gelatine) gebruiken.
Suggestie:
je kunt de taartjes ook met bijvoorbeeld gesnipperde zalm serveren.
Ingrediënten
- 400 g komkommer
- 250 g huttekase
- 2 g Agar Agar
- 1 Snufje gedroogd zeewier (dulse, zeesla, nori, ...)
- 1 Fles ontvelde tomaten op sap
- 1 Koffie kopje fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze
- Maak de komkommer schoon en verwijder de pitten.
- Snijd het vruchtvlees in stukken en doe alles in een pan.
- Voeg de agar agar toe en meng goed tot een egale massa.
- Breng aan de kook en laat, al roerende, 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur.
- Roer de visserssalade door de hüttenkäse in een schaal.
- Voeg het komkommer mengsel toe en roer goed.
- Verdeel over kleine schaaltjes en laat in de koelkast 2 uur opstijven.
- Voor de saus: meng de tomaten op sap met zout, peper en de kruiden.
- Haal de taartjes uit de vorm en bedek ze met de saus.